Zeg eens Aaa…

27 januari 2020 0 Door Mireille

Vandaag twee bijzondere dingen met een A.

Vanmorgen hebben we een jongetje opgehaald met de taxi die we vorige week woensdag voor het eerst meehadden. De ouders spreken nauwelijks Nederlands en dus heb ik mijn best gedaan om mijzelf voor te kunnen stellen in het Arabisch. ‘Marhaban, ismí Mireille’ (Hallo, ik ben Mireille). De reactie was geweldig, hij zei marhaban terug en stelde zichzelf ook voor. Superleuk dat je zo makkelijk contact kunt maken en de twinkeling in de ogen van de vader was voor mij heel waardevol.

Verder ben ik vanmorgen bij een advocaat geweest. Ik ben nog steeds aan het strijden tegen de gemeente en de HEMA vanwege het nachtelijk geluid. Helaas zal ik geduld moeten hebben tot half maart, dan moet het uiteindelijke besluit van de gemeente bekend zijn. Pas als dat niet naar mijn zin is kan de advocaat verder helpen. Jammer, maar het lucht op dat ik nu weet waar ik juridisch sta. Hij was het met me eens dat de 15 weken uitstel van de gemeente niet heel redelijk was, maar dit was zo grijs dat ik er niet tegenin zou kunnen gaan.