Welke kerk, welk geloof?

25 november 2018 2 Door Mireille

Vandaag ben ik totaal uit mijn comfortzone gestapt. Ik ben gevraagd mee te zingen bij een Taizé-koortje (wat overigens niets nieuws is, dat heb ik vaker gedaan) tijdens een dienst in de Hervormde kerk. Ik ga nooit naar een protestantse dienst, oecumenisch wil nog wel eens voorkomen, maar verder eigenlijk altijd katholiek.

Het werd nog spannender toen ik zag dat het een brood en wijn dienst was. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ja, bij Casella, maar dat was dan weer oecumenisch. Het was goed om eens mee te maken. Heel anders zo’n viering en toch ook weer niet, de intentie voelt hetzelfde. Ook heel grappig om mensen in de kerk te zien zitten die je kent, maar waarvan je niet weet dat ze kerkgangers zijn. Bijzonder om een andere kant van ze te mogen zien.

Het zingen was fijn, het was leuk dat de andere zangers blij met me waren en ik had ook geen behoefte meer aan een eucharistieviering, wat ik normaal gesproken wel heb. Het was goed en ik voelde me welkom.

Sowieso ben ik de laatste tijd aan het worstelen met mijn geloof, mede door het lezen van de bijbel. Binnenkort ga ik met een vriend nog eens naar een andere kerk, maar ik denk dat de twijfel goed is. Daarmee kan ik verder en dieper komen en dat is altijd beter.