Wat te doen bij paniek…

3 juli 2018 1 Door Mireille

Vandaag werd weer eens duidelijk hoe belangrijk mijn functie is. De wereld zou toch een grote chaos worden zonder mijn collega’s en mij. Meerdere keren per week word ik om hulp gevraagd en dat zullen mijn collega’s vast ook ervaren.

Een automobiliste stopte vlakbij mij en riep me. Ze kwam redelijk wanhopig over, haar man naast haar maakte een kalmere indruk. Ze wees op een bord en vroeg me waar die benzinepomp van het bord te vinden was.

Nou hangt dit bord bij een landbouwmechanisatiebedrijf en onder het BP logo staat smeermiddelen. Helaas had mevrouw dat niet gezien. Er is in het hele dorp geen tankstation te vinden en toen ik dat vertelde sloeg de paniek pas echt toe bij de dame. In al mijn kalmte gaf ik aan dat er binnen 5 km elke kant op wel een pompstation was, dus welke kant moet u op? Nou daar heb ik nog steeds geen antwoord op, ze moest gewoon tanken, maakte niet uit waar, ze was toch al aan het zwerven. Heftig zeg!

Gelukkig weten de bezorgers van PostNL bijna altijd wel de juiste weg te wijzen en dat allemaal zonder dat het in onze taakomschrijving staat. Mocht je ooit hulp onderweg nodig hebben, mijn collega’s en ik staan altijd klaar. Van mij kun je in ieder geval op aan, ik ben al gekkere situaties tegengekomen…