Wat heb ik misdaan?

22 februari 2021 0 Door Mireille

Dat was de eerste gedachte die in mij opkwam nadat ik enorme knallen hoorde terwijl ik lekker een serie aan het kijken was. Daarvoor was er een gevoel van angst. Toch was ik stoer genoeg om te gaan kijken, ik was echt bang dat mijn ruit eruit lag, zo hard waren de knallen.

Toen ik ging kijken zag ik dit..,

Er was iets smerigs tegen mijn raam aan gegooid, maar geen idee wat. Ik kon het zelfs nog niet plaatsen toen ik op de vensterbank buiten dit zag liggen…

Ik zag in de verte een duo weglopen, maar kon die nooit meer bijhalen als ik van boven eerst naar beneden moest. Dus woede aan de kant proberen te zetten en op onderzoek uit. Beneden gekomen zag ik dit op het stoepje…

En nog steeds wist ik niet wat het was, ik dacht aan een ballon gevuld met kots of iets dergelijks, maar dat kon toch niet? Dus buurvrouw om hulp gevraagd en die zei, oh… eieren. En toen viel alles op z’n plek, er lagen inderdaad eierschalen en ze zullen ze eerst wel goed geschud hebben. Maar verder in de straat zag ik niets, waarom alleen bij mij? Doe dan een paar mensen, dan voelt het minder persoonlijk en kun je elkaar steunen. Gedeelde smart is halve smart.

Gelukkig had ik die fijne buurvrouw die me hielp en een buurman verderop die zijn ladder even wilde uitlenen. Het is niet goed schoon, maar ik durfde in het donker geen halsbrekende toeren uit te halen op die ladder. Het is in ieder geval iets beter en ik hoop dat de glazenwasser snel weer komt. En excuses aan de buurvrouw die me zo goed hielp, maar ook nat werd van mijn zeepsop.

Maar de gedachte blijft, wat heb ik misdaan dat ik dit verdien?