Vertraging (deel 2)

8 maart 2019 0 Door Mireille

(Voor het eerst 2 blogs op 1 dag.)

We hebben inderdaad de Thalys gemist. In Parijs was het overstappen ingewikkelder dan de heenreis, ook deden onze metrokaartjes het niet, wat de frustratie verhoogde. Toen we eindelijk op het juiste station waren deden de kaartjes het uiteraard weer niet, maar we hadden geleerd. Gewoon achter iemand aanlopen door de poortjes heen. Toen moesten we de trein nog vinden en vooral het loket om de treinkaartjes om te zetten.

Die had ik gevonden, de man zei dat ik daar moest zijn, maar de rij was gigantisch. Uiteindelijk was ik aan de beurt, maar ik had ernstig mijn twijfels of we de eerstvolgende trein nog zouden gaan halen. Toen sloeg de frustratie pas echt toe, want de vrouw achter de balie zei dat ik daar niet moest zijn terwijl eerder twee mannen hadden gezegd dat ik er wel moest zijn…al die tijd voor niets gewacht. Gelukkig werd ik gewezen naar waar ik wel moest zijn en zijn we daar snel heengegaan. (Echt een plek die je nooit zou bedenken, buiten het station om de hoek.) Daar zijn de kaartjes omgezet door er een sticker op te plakken, moesten we ons naar de restauratiewagon begeven en daar wachten op verdere instructies.

We zitten gelukkig nu in de trein naar Schiphol toe. We hebben een fatsoenlijke plek geregeld voor pa en ma en Thierry, Martje en ik zitten op van die opklapstoeltjes op het balkon van de trein.

Zoals je kunt zien ben ik moe, maar ik moet nog een eind. Het wordt laat vanavond, maar ik ben blij dat we toch nog onderweg zijn en niet gestrand.

Deze foto zegt het eigenlijk, na regen komt zonneschijn en daartussen bevind zich de regenboog. Ik blijf positief, we hebben een heerlijke vakantie gehad, we komen thuis (al is het erg laat) en morgen komt de rest. Het enige doel vandaag nog is thuiskomen (al zal dat theoretisch gezien pas morgen zijn). Ik zie uit naar mijn bed en knuffelen met de poezen…