Verhalen over mij…

2 december 2019 0 Door Mireille

Vandaag kwam ik erachter dat iemand dingen over mij zegt die niet waar zijn. Pijnlijk, maar ik kan er helaas niets aan doen. Het enige wat ik kan is hopen dat mensen die mij kennen het niet geloven of het verhaal bij mij checken. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die me niet kennen. Een verhaal is altijd maar een verhaal en het is goed om dingen bij de hoofdpersoon te checken en bij ruzie of onenigheid beide kanten te horen.

Dat gebeurde gelukkig vanmorgen (al had het niets met bovenstaande te maken). Ik had het gesprek met de scholenstichting over mijn arbeidsvoorwaarden en toen we klaar waren (we zijn eruit) vroeg ze me of ze iets heel anders mocht vragen. Tuurlijk, ik ben over het algemeen een open boek, dus kom maar op. Toen ze mijn CV opende kwam er in beeld iets over trouwen te staan (geen idee wat voor virus er in mijn CV zit) en ze vroeg zich af of ik ging trouwen. Superleuk dat ze het gewoon vroeg en geen dingen ging invullen, maar helaas, geen bruiloft voor mij. Als iedereen een voorbeeld neemt aan haar en dingen checkt die je denkt, hoort en ziet, dan hoop ik dat de effecten van de verhalen die nu mogelijk de ronde doen heel erg meevallen. Al is de pijn bij mij natuurlijk groot…