Veel drukte, maar goede zorgen

5 september 2018 0 Door Mireille

Wat een dag! Beetje veel. Het begon vanmorgen met werkoverleg van de post. Zoals mensen misschien al op het nieuws hebben gezien gaan er veranderingen plaatsvinden. We krijgen nu alles gesorteerd aangeleverd. Dat blijft, alleen word het van 1 bundel per straat 2. Eén met grote poststukken en één met kleine. Omdat dan 2 verschillende machines het werk gaan doen, wat nu nog voor een deel met de hand gebeurd. Tot nu toe allemaal heel logisch wat mij betreft en goed van PostNL dat ze oplossingen bedenken voor de enorm krimpende markt. Met twee bundels lopen is wel lastiger en daar zijn hulpmiddelen voor bedacht en daar wordt het ingewikkelder. Het is namelijk zo dat er een enorme hoeveelheid collega’s is die geen raad weet en vooral apen en beren ziet. Heel jammer, want ze hebben een vest ontwikkeld dat arbotechnisch veel beter is dan hoe we nu moeten werken, ze nemen adviezen aan van ons werknemers en geven keuzeopties en verplichten niets, behalve dan de combibundel. Waarom ik dit allemaal schrijf, ik heb me vooral geërgerd aan de reacties, probeer het nou gewoon voor je zeurt en klaagt!

Na dit voor mij frustrerende uur had ik het sollicitatiegesprek. Het was een fijn en goed gesprek. Hoe het verder gaat laat voorlopig op zich wachten. Ik weet alleen dat ze 7 mensen uitgenodigd hebben, dat ik nummer 6 was en dat er al 3 om wat voor reden dan ook waren afgevallen. Qua getallen dus best positief, in ieder geval bij de laatste 4. Er komt nog een tweede gespreksronde met iemand die er nu niet bij kon zijn. Ik moet rustig afwachten of ik daarvoor gevraagd ga worden.

Daarna heb ik drie postroutes gelopen. Dat ging allemaal gesmeerd en voelde lekker. Ik kan zelfs wel zeggen dat ik ervan genoot. Na afloop ben ik naar mijn oude huis gegaan en hebben we daar de boel klaargemaakt voor de bezichtiging van morgen. Fijn dat mijn ouders me ook daarmee helpen.

Voor de rest ga ik lekker niks doen vanavond. Hoe lastig ik het ook vind dat er momenteel niet zoveel in huis gebeurd. Ik moet prioriteiten stellen en mijn focus ligt nu op alles volhouden, financieel, fysiek en mentaal!