Van klaagzang naar zwanen….

11 juni 2019 0 Door Mireille

Mijn neiging is om te klagen over het weer vanmorgen, maar ik ben zo blij dat het bij 2x verkleden is gebleven. Het had nog veel erger kunnen zijn.

Wat veel leuker is om te vertellen hoe verbaasd ik was bij het zien van een zwanenkoppel met jongen. Nou heb ik even wat achtergrondinformatie opgezocht en gemiddeld leggen ze 6 eieren. Nu mogen jullie even van mijn verbazing meegenieten…Ook heel grappig dat de jongen 2 verschillende kleuren hebben. Ik heb even wat verder gezocht en dit schijnt te maken te hebben met het feit dat de knobbelzwaan deels voortkomt uit een gekweekte vogel voor zijn dons en deels inheems is. Deze ouders zijn allerwaarschijnlijkst dus een mix en daarom zijn er witte en ‘bruine’ jongen. De witte worden ook wel Poolse zwanen genoemd.

Toch leuk om te weten, zo leer ik elke dag wat bij van dingen die ik al zo vaak heb gezien.