Van 1 naar 3

Er zullen aan het eind van dit stuk drie mensen zijn die precies weten waarover dit stuk ging (mijn beste vriendin, mijn buurvriendin en nog iemand die ik geen label kan geven). Sommige dingen zijn privé, ook al ben ik heel open in mijn blogs. Dat wil niet zeggen dat je nu kunt stoppen met lezen (al is die keuze natuurlijk aan jezelf), de boodschap blijft hetzelfde en zal voor iedereen te begrijpen zijn.

Ik heb al een hele weg afgelegd in mijn leven. Veel onzekerheden overwonnen. En ik moet zeggen dat met ups en downs ik mijn leven steeds leuker weet te maken. Ik heb een baan waar ik me over het algemeen heel gelukkig mee voel, ik durf dingen te doen die ik vroeger niet durfde, maar waar ik heel blij van word en ik geef mijzelf steeds meer wat ik nodig heb. Ik date momenteel regelmatig in de hoop een leuk blijvertje te vinden (tot nog toe niet gevonden) en geniet van de spanning en ontmoetingen die dat oplevert.

Maar wat me vooral opvalt is dat ik mensen om me heen verzamel die mijn echte zelf naar boven halen. En jullie kennen allemaal die Mireille wel, spontaan, lekker gek, vrolijk. Maar die momenten waren er wat mij betreft niet vaak genoeg. In contacten is dat er vaak wel (ik ben dol op contact) en vandaar dat mensen me vaak ook zo zien, maar er zijn ook zoveel momenten dat ik niet in contact ben en dus niet dat gevoel heb. Ik leer echter ook steeds meer in contact met mijzelf te zijn (door die fijne mensen om me heen) en kan zo ook blij worden met en van mijzelf, een hele fijne verandering. Ik hoop dat die momenten steeds meer zullen komen en langer zullen duren. Tevens heb ik dus meer mensen om me heen waar ik me fijn bij voel. Vroeger was dat er hooguit 1, nu zijn er al drie waar ik echt heel veel mee kan en durf te bespreken en waarbij ik veel minder bezig ben voor de ander te denken en gewoon mijzelf kan zijn. Zo lekker!

En zo ook gisteravond. Allemaal nieuwe fijne dingen gedaan, gewoon omdat het kan. Omdat ik durfde te kiezen voor mijzelf en een ander daarin kon betrekken. Ik heb gewoon een heerlijke avond gehad en genoten. En stap voor stap word ik steeds meer de Mireille die ik diep van binnen ben en wil zijn!

Geef een reactie