Trots en teleurstelling

18 december 2018 0 Door Mireille

Van een hoop emoties weet ik ondertussen dat ze dicht bij elkaar liggen of tegelijk gevoeld kunnen worden. Van trots en teleurstelling kende ik dat nog niet. Misschien ook wel, maar niet zo bewust als dat ik het nu voel.

Ik had al eens geschreven dat ik op een andere baan gesolliciteerd heb. Die vacature sloot op 9 december. Sindsdien had ik er niets van gehoord. Vorige week heb ik dus maar eens gebeld om te vragen of mijn mail was aangekomen, dat was gelukkig zo en ik zou spoedig wat horen. Gisteren had ik nog steeds niets gehoord en in de vacature stond dat de gesprekken morgen gevoerd zouden worden. Dus weer bellen, maar ik kreeg de persoon niet te pakken. Er is wel een terugbelnotitie achtergelaten, maar vandaag om 15.30 uur had ik nog niets gehoord. Dus ik weer bellen en weer niemand te pakken gekregen. Tot ik om 16.30 uur teruggebeld werd. Excuus, ze hadden niemand bericht, behalve de mensen die ze uitgenodigd hadden, omdat ze nog niemand wilden afwijzen. Lekker zeg, me in het ongewisse laten terwijl je weet wanneer de gesprekken zijn. Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet uit de 30 mensen ben gekozen, ik vind mijzelf echt erg geschikt. Ik ken natuurlijk de andere mensen niet, maar het voelt goed te beseffen dat ik mijzelf dus niet als nietsnut zie, maar echt denk ergens goed in te zijn (ook in iets waarin ik niet per se heel veel ervaring heb). Het is heel jammer voor hen dat ze dat niet zullen ervaren, maar ik ben trots op mijzelf. Dat ik gevochten heb voor deze baan, er steeds achteraan ben gegaan, dat ik me er niet zomaar bij heb neergelegd. Dat pleit voor mij en ze weten niet wat ze mislopen. Toch voel ik natuurlijk ook de teleurstelling dat het niet gelukt is, dat mijn moeite voor niks is geweest. Hoe leuk ik het ook bij de Mc en Post vind, ik had gehoopt een minder intense baan te vinden waar ik mijn capaciteiten beter kon benutten. Maar gelukkig heb ik werk en daar ga ik dan maar lekker in door. De post van vandaag is weer bezorgd, vanavond nog 4 uurtjes Maccen en dan morgen weer de draad verder oppakken.