Soms zit het tegen, maar soms zit het ook mee…

Soms zit het tegen, maar soms zit het ook mee…

29 oktober 2018 0 Door Mireille

Vanmorgen zouden we twee trapleuningen ophangen. Helaas ging dat niet zo soepel. De eerste wilde niet blijven hangen, wat voor pluggen en schroeven we ook maar gebruikten. Ook waren we een schroevendraaier kwijt, wat de klus niet makkelijker maakte. De tweede leuning werkte gelukkig wel mee. Het gepruts en het zoeken, wat uiteindelijk nog niet tot een geslaagde actie heeft geleid, heeft veel tijd gekost. Zo werd al snel duidelijk dat het verven niet meer ging lukken.

Wel hebben we met enige moeite de zolderdeur weer in zijn kozijn gehangen. Ook hebben we de drempels van de kasten en slaapkamers eruit weten te slopen en twee deuren uit het kozijn gehaald en klaargelegd om geverfd te worden. Daarna kwam mijn moeder ook nog helpen en zijn we in plaats van te gaan verven maar aan het opruimen gegaan. Het was een behoorlijke bende geworden de afgelopen weken.

Ik ben heel blij met dat resultaat. Alles is nu weer overzichtelijk. De kamer waar ik eerst sliep is nu bijna leeg, waardoor we daarmee verder kunnen als de gang af is. Ook hebben we de trapkast bijna leeggehaald, want daarin willen we de vloer door leggen vanuit de gang. Daar lag nog een compleet vermolmde in strookjes opgeplakte zeilvloer, dus ook die ligt nu in de container.

Ik heb weer overzicht. En ook al hebben we dan niets geverfd, dit voelt ook heel lekker.

Als afsluiting van het harde werk gingen mijn moeder en ik nog even kijken bij de Big Bazar of ze daar een led-bouwlamp hadden. Mijn zolder is namelijk aardedonker en de lamp die er hangt brengt te weinig verschil. (Toen we uit huis weggingen vond ik beneden de vermiste schroevendraaier, heel fijn dat die weer terecht is.) Toevallig hadden ze die lamp en de prijs viel me hartstikke mee, 15 euro! Bij de kassa scande hij echter voor 10, dus ik gaf eerlijk aan dat het misschien niet klopte. Jawel zei de mevrouw, hij heeft 50% korting. Nou is die rekensom niet zo moeilijk, dat kan niet kloppen. Maar wat er toen gebeurde…er ging van die 10 euro nog de helft af!!! Een led-bouwlamp met sensor voor maar 5 euro, bizar. Dus toen heb ik er nog maar 2 gehaald. Wat een meevaller. Ik moet er nog wel zelf stroom aan maken, maar dat komt helemaal goed, die skills heb ik.