Ruzie en boosheid

10 juli 2019 0 Door Mireille

Na mijn heerlijke postronde in Nijland, want wat ging dat lekker met de elektrische fiets, had ik een tegenvaller. De post van mijn wijk in Bolsward was nauwelijks gesorteerd, het was een zooitje. Dus langer nodig gehad, maar uiteindelijk is alle post in de juiste bus terechtgekomen.

Daarna moest ik nog even brood en avondeten halen, dus naar de Jumbo. Er waren echter te weinig kassa’s open en zo was ik 4e wachtende. En dan begint altijd een heel vervelend spelletje. Jumbo heeft als regel dat je dan de boodschappen gratis krijgt. Bij beide kassa’s stond een lange rij en dus gaf ik toen ik naar de andere kassa werd geleid aan dat ik 4e wachtende was. Die caissière legde uit dat dit niet klopte, want het gaat om de 5e in de rij. Maar dat is hetzelfde, want 1 wordt geholpen en daarna stonden er 3 mensen en toen kwam ik. Na een paar uitlegpogingen van haar en mijn vasthoudendheid die gesteund werd door een mevrouw achter me belde ze toch om het te regelen. De meneer naast mij eiste ook gratis boodschappen, maar had daar iets meer emoties bij. Hij verhief zijn stem enorm en ging de persoonlijke ruimte van de caissière in en weigerde te betalen. Hij is na een tirade zelfs zonder boodschappen weggelopen. Ik snapte hem ergens wel, als de regel er is, moet je als bedrijf niet moeilijk doen en allemaal smoesjes verzinnen. Of schrap gewoon de regel. Er werd zelfs tegen hem gezegd dat hij bij de andere kassa aan kon sluiten die open ging, ja, toen wachtte hij toch al?! De mensen achter hem vonden hem maar een aansteller en zeiden, ik betaal gewoon hoor, maar dat is ook makkelijk. Die man komt ergens ook gewoon voor zichzelf op.

Al met al was de sfeer in de Jumbo verschrikkelijk. De caissières zitten ermee, die krijgen de boze klanten en geen medewerking van de leidinggevenden. Echt heel sneu en dat hebben de mevrouw achter mij en ik ook duidelijk gemaakt. Dat we haar er niet op aankijken.

Maar, ik heb nu dus toch gratis boodschappen. 2 broden van een euro en 2 kant-en-klare maaltijden die in de aanbieding waren voor samen 4 euro. Dus 6 euro bespaard, maar ergens voelt het waardeloos dat er een stampei bij was en er zo moeilijk gedaan werd. Dus ben ik blij?… eigenlijk niet. Ik hoop echt dat de Jumbo hierin iets anders gaat doen, want ik voel me nu helemaal niet prettig, terwijl de regel vast anders bedoeld is.