Rust en spanning

10 augustus 2020 0 Door Mireille

Eergisteren zijn we op de laatste halte van de vakantie aangekomen. Een camping in hartje Parijs. Ik heb mijn eigen tentje en verderop de camping staat mijn lieve reisgezin. Ik kon de eerste dag direct mijn tent opzetten, terwijl de anderen moesten wachten. Die zijn toen de stad ingegaan en ik ben in de hitte heel rustig aan het tent opzetten geslagen. Ik merkte dat ik die ruimte voor mijzelf ook echt nodig had na een week samen optrekken. ‘s Avonds hebben we nog lekker samen gegeten en daarna heb ik aangegeven de volgende dag even zelf in te vullen. Ik heb het enorm fijn met ze, maar ik ben natuurlijk niet gewend om de hele tijd onder de mensen te zijn als alleenstaande. En na een week merkte ik dat ik die ruimte nodig had. Gelukkig begrepen ze dat volkomen en gingen zij lekker hun eigen gang.

Ik heb gisteren de hele dag weinig uitgevoerd, ik heb wat series gekeken en ben nog een lunch gaan halen via TooGoodToGo, wat hier volop te doen is. Super leuk, ik kwam bij een hotel en kreeg volop broodjes van het ontbijt mee. Croissantjes, chocoladebroodjes en iets met vla erin, super lekker. En als verrassing zat er ook nog iets ingepakt in folie in. Ik moest zowaar juichen toen ik het openmaakte en een stapeltje pannenkoeken ontdekte, wat een genot. En voor morgen kon ik het weer bestellen, dus morgen nog een keer!

Vandaag ben ik wel weer op stap gegaan met mijn reisgezin. En Ilse heeft me enorme dingen laten overwinnen. We hebben fietsen mee en hebben in Taizé al een stuk gefietst door de heuvels. Toen ontdekte ik al dat ik het fietsen in het buitenland best spannend vind en helemaal naar beneden. Vandaag zijn we naar de Eiffeltoren gefietst door het Bois de Boulogne en dus in de stad. Best een dingetje, maar het ging heel goed. Zelfs met een peuter achterop.

De terugweg wilden we eigenlijk niet dezelfde weg terug, omdat het nogal steil naar beneden ging (en dan dus omhoog). Dus kozen we ervoor om dan ook nog maar naar de Arc de Triomphe te gaan en dan terug. Maar zoals bijna iedereen zal weten is de rotonde eromheen nogal een uitdaging. Dat was dan ook heel erg spannend op de fiets, maar we hebben het gered. Ik kwam er halverwege wel achter dat rechts voorrang had toen een auto wel heel raar keek toen ik voor ging, maar ach, je kunt niet alles weten en de politie die verderop stond liet ons gewoon gaan, dus het zal wel meegevallen zijn.

Het was heel gezellig om weer even iets samen te doen, maar ik merk ook dat ik heel moe ben en dus heb ik weer wat ruimte voor mijzelf genomen. Vanavond lekker bij de tent en straks lang onder de douche, omdat het hier heel warm is. Morgen maar even kijken wat de plannen van de anderen zijn en dan kijken of ik mee ga of nog even een laatste rustdag pak. Woensdag rijden we weer naar huis en de dag erna is mijn eerste vergaderwerkdag, dus wat rust pakken is misschien ook niet onverstandig. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik met mensen op vakantie ben die heel gezellig zijn, maar me ook de ruimte laten. Dankjulliewel lieverds!