Positief of negatief?!

25 april 2021 0 Door Mireille

Wat een bewogen week. Het begon dinsdag toen ik te horen kreeg dat ik in contact was geweest met een positief getest iemand. Gelukkig was dat al meer dan 5 dagen geleden, dus de zorgen voor mijzelf waren niet heel groot en direct na het werk heb ik me laten testen. En gelukkig gaat dat in Leeuwarden tegenwoordig heel snel en kreeg ik snel te horen dat ik negatief was. Mooie bijkomstigheid was dat ik zo alsnog mijn taaltoets in Assen kon maken. (Hoe die gemaakt is geen idee, hij was echt heel moeilijk.)

Gerustgesteld de volgende dag weer hard aan het werk geweest. ‘s Nachts begon ik echter keelpijn te krijgen en licht verkouden, dus toch enige angst. Het zou toch niet… Die middag moest ik naar Utrecht, dus gelijk weer een testafspraak maken en ook die uitslag kwam weer vlot en weer negatief. Dus ik kon toch nog naar Utrecht.

Vrijdag schreef ik al dat ik mijzelf verwend had met nieuwe kleren en voelde ik me weer rustig. Helaas kwam daar snel een eind aan toen de CoronaMelder aan gaf dat ik dinsdag in contact ben geweest met een besmet persoon. Geen idee waar en wie. Op mijn werk kan het niet zijn geweest, daar is niemand positief. En daarna ben ik alleen bij de toets geweest en heb ik keurig afstand gehouden. Dus dat was een raadsel. Maar omdat de klachten ook bleven en er een kuchje bijkwam vertrouwde ik het toch niet. Maar omdat het contact dinsdag was kon ik pas vandaag voor de test. Gisteren was daardoor best lastig. Ik heb al zo’n hekel aan binnenzitten en het was nog mooi weer ook. Ik vloog op een gegeven moment echt wel tegen de muren op en besloot dat kanoën weinig kwaad kan. Want dan ben ik buiten, wat de kans op besmetting behoorlijk verkleint en niemand die in mijn buurt komt. Dus toch even eruit geweest en dat voelde goed.

Vanmorgen mocht ik me dus voor de derde keer deze week gaan testen. Gelijk om 9 uur. En ondertussen komt er gelukkig weer een negatieve testuitslag binnen. Wat een opluchting. Morgen dus weer lekker aan het werk en nu proberen nog wat aan mijn studie te doen. Hopelijk blijft het voorlopig even rustig met klachten en coronacontacten, want dit was een beetje teveel.

Dit kwam ik vrijdag tegen op mijn tocht, wat een genot.