Oud-katholieke kerk

5 januari 2019 0 Door Mireille

Vanavond ben ik weer naar de kerk van Lekkum geweest, dit keer alleen. Het was een fijne viering met allemaal bekende liedjes, dat helpt mij enorm, het maakt het vertrouwd en zingen vind ik heerlijk. Ik heb zelfs bij 1 lied in mijn eentje de tweede stem gezongen, ik weet niet of iemand het gemerkt heeft, maar het voelde lekker.

Eén iemand wist mijn naam nog bijna (Marije komt heel dicht in de buurt) en verder waren de mensen enthousiast me weer terug te zien. Leuk! Aan het eind werd ik gevraagd of ik een contactpersoon bij ze had waar ik terecht kon met mijn vragen. Nou heb ik die niet, maar dat wil ik ook nog niet. Dit was de tweede keer nog maar en ik wil vooral rustig ervaren en voelen en mijn eigen gang/weg gaan. Dat was helemaal prima en ook dat is fijn, dat ze me laten maar er ook willen zijn als het nodig is.

Wat ik me wel afvraag is of het percentage homoseksuelen bij deze kerk hoger ligt dan bij andere kerken. We waren met 13 mensen en zeker 3 ervan zijn homoseksueel en een andere ‘verdenk’ ik er sterk van. Aangezien gemiddeld genomen 1 op de 10 mensen homoseksueel is, is 3 of 4 op de 13 wel heel hoog. Maar het is ook wel weer begrijpelijk als je nagaat dat het hier mag, je kunt zelfs trouwen met iemand van hetzelfde geslacht. Dus er stappen vast ook ‘veel’ mensen over naar deze kerk… Ook ik ga niet voor niets hierheen.