Ontsnapt met goede zorgen

Op de Waal zaten we op een boot die een bom bevatte. Met zijn zevenen hebben we Russisch ontcijferd, codes gekraakt, een tangram gelegd en uiteindelijk de bom onschadelijk gemaakt. Het was leuk om met elkaar even iets anders te doen dan voor kinderen te rennen en te springen. Even kop verzetten voor we weer een week kamp ingaan. Het was geen moeilijke escaperoom, maar een welkome afleiding.

Ik ben moe, heb het naar mijn zin, maar voel ook dat het veel is en dat ik geniet van de mensen om me heen, maar ook moeite heb met de drukte die zo in contrast staat met het alleen thuis zijn. Het lijkt wel alles of niks. Gelukkig nu even rust en ik durf gelukkig mijn eigen plan te trekken en voel me niet verplicht de hele tijd samen dingen te doen. Ook even goed voor mijzelf zorgen.

Iets anders waarmee ik goed voor mijzelf zorg is dat ik deel waar ik tegenaan loop, dat ik vraag hoe dingen bedoeld worden als ze me dwars zitten en dat ik dingen vertel die ik tot nu toe niet durfde te delen, bang voor oordelen. Het is fijn er niet alleen mee te lopen en nog fijner dat de reacties tot nu toe heel erg meevallen. Of eigenlijk tegenovergesteld zijn aan mijn verwachtingen. Wie weet durf ik het ooit openbaar te delen, maar stap voor stap. Ik schaam me niet, maar wil mijzelf wel beschermen tegen negativiteit van anderen. Ook dat is goed voor mijzelf zorgen.

Geef een reactie