Niet voor de blog

26 september 2020 0 Door Mireille

Het is al behoorlijk lang geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Er is echt wel wat gebeurd, maar allemaal dingen die niet geschikt waren om openbaar over te schrijven. Je hebt soms van die dingen, dat je er wel over zou willen schrijven, maar dat je ervoor kiest het niet te doen. Bijvoorbeeld omdat je een ander niet wilt kwetsen of omdat het jezelf kan schaden als een ander het leest. Dat was ook de afgelopen tijd het geval. En hoe open ik ook ben en wil zijn, ik weet ook wanneer ik beter mijn mond kan houden.

Nu schrijf ik toch weer even. Ik ben afgelopen donderdag gestart met mijn studie en stroom over van het enthousiasme. Ik voel me net een jonge hond die zichzelf niet kan beheersen. Ik ben dus gisteren en vandaag ook al aan de eerste zelfstudieopdracht begonnen. Ik vind het superleuk om nu eindelijk weer cognitief te gaan leren. Ik heb de laatste tijd al heel veel geleerd, maar dat was anders. Dat was door te doen en te ervaren en natuurlijk door uitgelegd te krijgen van mijn collega’s. Nu komt er meer verdieping en daar hou ik zo van.

Verder gaat het best goed met me. Ik ben gedreven, geniet van de kids in de klas en heb al leuk contact met medestudenten. En het allermooiste, mensen geloven in mij. Collega’s, een coach, leidinggevenden, vrienden en familie en, als slagroom op de taart, ikzelf ook. Ik ga dit doen, ik ga een superleuke juf zijn en worden, maar vooral een kundige die er alles aan zal doen om haar leerlingen zichzelf te laten ontdekken.