Met vereende krachten

19 juni 2021 0 Door Mireille

Gisteravond ging het kanoën helaas niet lukken door de weersomstandigheden. Vanmorgen was het echter heerlijk, dus na enigszins uitslapen en een To Go ontbijt bij de Hema gehaald te hebben, heb ik de kano te water gelaten. Op een punt net buiten Bolsward heb ik het ontbijtje heerlijk opgegeten. Wat een genot zo op het water met vrij uitzicht over de weilanden. Daarna verder gekanood en natuurlijk moest er toen weer een avontuur op mijn pad komen.

Op dit watertje in Bolsward drijft een eendenvlotje. Daarop zaten drie eenden, maar 1 zag er van afstand al vreemd uit. Hij had zijn pootjes achteruit steken. Dus in plaats van afslaan en mijn route vervolgen ging ik toch even kijken. En ja hoor, twee vlogen weg, behalve die ene. Dus ik heb de dierenambulance gebeld vanaf het water en die vroegen mij hem in een doos te doen en het adres door te geven. En i.v.m. mogelijk besmettingsgevaar moest ik proberen hem niet aan te raken.

Bij een omwonende die in de tuin bezig was heb ik een doos gevraagd, deze was echter zo groot dat het heel lastig kanoën was. Toch is het gelukt de eend erin te krijgen, helaas wel met aanraken, de man was de zakjes vergeten en ik vond het lullig hem opnieuw in huis te sturen. Maar ik kon hem in die doos onmogelijk vervoeren met de kano. Dus hulptroepen gebeld. Gelukkig heb ik vrienden die altijd voor me klaarstaan. Ilse, Tim, Joanne en Ajanna hebben hun shoptrip on hold gezet om de eend naar mijn huis te vervoeren. Ik ben direct na het doorgeven van mijn adres aan de dierenambulance naar huis gekanood en nu wacht ik tot ze het lieve eendje komen halen. Ik hoop dat hij nog te redden is, maar ik ben bang van niet. Maar…ik heb in ieder geval weer mijn best gedaan.

Ondertussen is hij opgehaald. Ze behandelen hem als besmettelijk, maar ze hebben nog hoop. Dat is al heel fijn. Nu weer hopen dat de Fûgelhelling met Hetty en alle fantastische medewerkers weer een wonder kunnen verrichten.