Maakt geld nou wel of niet gelukkig?

11 september 2018 0 Door Mireille

Na weer een werkdag, nu bij de post, vraag ik mij af, maakt geld nou gelukkig? Echt gelukkig zal het niet maken, daar zijn andere dingen voor nodig. Vrijheid, gezondheid, liefde. Maar geld is wel verrekte handig en kan wel dingen kopen waar je blij van wordt of waar je anderen blij mee kunt maken en daardoor zelf ook weer blij wordt.

Waarom ik hier ineens aan denk? De laatste tijd moet ik erg zuinig doen, dubbele lasten en een huis opknappen is niet te doen met wat er bij mij binnen komt. Mijn vader besloot gisteren me te helpen, wat eerst lastig voelde. ‘Faal ik nu omdat ik het niet alleen kan?’ Maar later ook wel opluchting gaf. Nog steeds wil ik daar erg zuinig mee zijn, maar het geeft rust.

Vanmiddag kwam het nog duidelijker naar voren toen ik naar de winkel liep en daar ineens 20 euro voor mijn voeten zag liggen. Ik heb nog om me heen gekeken of er iemand in de buurt was die het had kunnen laten vallen of iemand die aan het zoeken was, maar beide niet, dus heb ik het opgeraapt en lekker gebruikt. Gewoon eten gekocht, een extra zak chips en een grote zak snoep voor een heel lief meisje. En dat is dan extra leuk. Omdat het extra is, een verrassing, een meevaller. En dan ben ik bovenop mijn gelukkig zijn ook nog even wat blijer!