Kajakvakantie deel 2

23 juli 2022 0 Door Mireille

Vannacht gingen mijn tentburen stappen, fijn voor hun, iets minder voor mij, maar alsnog een goede nacht gedraaid. Vanochtend rustig de tent ingepakt en alles weer in de kano gestopt. Ontbijten en tegen 10 uur zat ik weer op het water. Op naar Heeg. In mijn eerste plan was dat de eindbestemming van die dag. Maar om 12.30 uur was ik er al en ik wilde nog niet stoppen. Wel pauze gehouden en daarna verder. Door Heeg en op naar Idzega. Dat leek heel leuk op de kaart, maar ik zoek het nog steeds, alleen een paar boerderijen gezien. Om daar te komen moest ik een meertje oversteken en wat ik vorig jaar nog heel spannend vond deed ik nu gemakkelijk. Niet eens langs de kant, maar dwarsover. Het was vandaag wel een heel eind, maar ik ben nu op mijn slaapplek. Een onbewoond eiland, maar vannacht woon ik er even. Helemaal back to basic, er is hier niets. Geen douche, geen toilet, dus dat is spannend. Nog iets wat ik nog nooit gedaan heb.

Zo lekker om vandaag zoveel zelfvertrouwen te voelen. Bij het oversteken van het water, bij het kamperen. Bij de afstand die ik afgelegd heb voel ik trots. Ik geniet echt enorm, al voel ik mijn lijf ook behoorlijk na de bijna 21 km. Nog verder dan gisteren, terwijl ik dacht dat dat de langste zou zijn.

Morgen terug naar huis via Workum. Dan heb ik het rondje gedaan wat ik wilde, alleen een dag sneller. En die dag kan ik altijd later nog een keer inhalen, of een paar dagen weg. Eerst maar even bijkomen thuis en mijn spieren wat rust geven. En natuurlijk weer wat meters maken met mijn studie, maar nu nog niet. Nu genieten van knakworsten en straks de maaltijd. En dan lekker niksen tot ik ga slapen. Hmmm, ik kan hier wel aan wennen.