Kajakvakantie deel 1

22 juli 2022 1 Door Mireille

Vanmorgen ben ik vertrokken. Dat wat ik vorig jaar wilde doen ga ik nu nogmaals proberen. Dag 1 is geslaagd en is dezelfde route als vorig jaar. Toen was het weer echter prut en ben ik de volgende dag weer naar huis gegaan.

Nu ben ik met mijn nieuwe kajak vertrokken. Een tweepersoons, dus er kan wat meer mee. Ik heb de nieuwe tent opgezet en heb nu genoeg gedaan voor dag 1. Bijna 19 km gepeddeld met een korte pauze bij Roodhuis. Het was wel wat zwaarder dan vorig jaar, de kajak is breder en langer en glijdt wat lastiger door het water. Maar ik heb nu in ieder geval wel het gevoel dat ik wat gedaan heb.

En na al dat harde werken krijg je honger. Dus heb ik voor het eerst in mijn leven gecampingkookt. Ik vind het helemaal leuk, lekker makkelijk, zo vanuit de Hakzak het pannetje in, maar toch beter dan wat bestellen of halen. Dit maakt het helemaal af.

Ik ben nog in dubio hoe ik precies verder ga, of ik er een 3 of 4-daagse van maak en waar ik precies langs ga. Maar dat zie ik morgen wel, dan voel ik hoe vandaag op mijn lijf uitwerkt en waar ik zin in heb. Zo lekker dat ik me daar niet druk om maak en wel zie. Het vakantiegevoel op zo’n 10 km van je eigen huis!