In/Uit de k(l)as(t)

8 september 2020 2 Door Mireille

Vandaag had ik een heerlijke lesdag. Doordat een collega op de uitslag van een coronatest moest wachten mocht ik zo goed als alleen voor de klas staan. Wat een genot om die verantwoordelijkheid te krijgen en te voelen. Ik merk dat ik zo in mijn element ben voor de klas, ook al zie ik dat er nog veel te leren valt.

Bij het jeugdjournaal werd een stelling aan de leerlingen voorgelegd. Is online discriminatie net zo erg als in het echt. Daar was iedereen het over eens (gelukkig). Daarna volgde een kort gesprek waarbij ik merkte dat het nodig was om iets duidelijk te maken. Het leek voor mij alsof er vanuit gegaan werd dat in de klas niemand homoseksueel is. En toen besloot ik maar te vertellen dat ik homo ben.

Er ging wel even een schokgolf door de klas, maar ze reageerden heel positief en begripvol. In 3 minuten was mijn punt gemaakt en ging het alweer over wat anders. Hopelijk wordt het nu iets normaler en niet iets van dat is alleen op andere plekken. Ik moest even over een drempel heen, maar ben blij dat ik ook hier nu uit de kast, maar in de klas ben!