In de nesten

Wat een dag vandaag. Problemen, onaardigheid, maar gelukkig ook weer fijne dingen. Vanmorgen hebben mijn ouders even op mijn huis gepast, omdat er iemand voor de lekkage kwam. De oorzaak is gevonden. Buiten tussen mijn 2 daken in, lagen een heleboel takken die de waterdoorvoer vanaf het dak blokkeerden. Hoe die er kwamen? Nou door kauwtjes die op mijn zolder een nest hadden gemaakt, de takken buiten pasten niet door het gat.Gelukkig geen eieren of jonkies, dus heeft de installatiemonteur de goot leeggehaald, het gat gedicht en verder het dak gecontroleerd. Bedankt!

Dan tussendoor de nare dingen maar even. Onaardige leidingmensen waar we de kinderen heen moeten brengen. We leveren de kinderen op twee punten af, maar het verschil in vriendelijkheid van de begeleiding kan bijna niet groter. En ik merk dat ik er heel slecht tegen kan wanneer mensen kortaf en knorrig naar mij doen, terwijl ik ook gewoon mijn werk doe. De chauffeur denkt dat het komt omdat ze ons als minderwaardig zien, laagopgeleid. Ik zie dat niet zo, weet niet waarom ze zo doen, maar heb er wel last van.

Daarna was ik vergeten dat het een volle postdag zou zijn omdat we morgen vrij zijn, maar gelukkig is dat allemaal goed gekomen. Zelfs met de huis-aan-huis brief in Nijland waar ik 55 minuten extra voor nodig had.

Wat er dan nog wel fijn was. Mijn moeder die tijdens het wachten zo lief is geweest om wat achterstallig huishoudelijk werk voor me te doen. Wat heerlijk is dat zeg. Het weer, als de zon op me schijnt en ik lekker buiten ben dan kan ik niet lang sikkeneurig blijven. En dat ik morgen vrij ben is ook wel een lekker idee. Ook al is de dag alweer volgepland met kerk en klussen.

Geef een reactie