Ik hoor ook bij de club

5 mei 2020 0 Door Mireille

Wandelend met mijn katten loop ik vanmiddag een buurvrouw tegen het lijf. Ze hangt haar vlag uit. Goed zo, zeg ik, heb ik ook gedaan. Ze vraagt me of ik een Friese of Nederlandse heb en dan moet ik uitleggen dat ik een Friese regenboogvlag heb. Het zegt haar niets en ik leg het haar uit Ze vraagt zich af of ik het dan niet erg vind dat mensen denken dat ik homo ben. Nee, dat vind ik niet erg, want het is de waarheid leg ik haar uit. Het gesprek veranderd op slag. Goh, ik wist niet dat jij ook bij de club hoorde! Een leuk gesprek volgde, met een nog leuker einde. Ze zit al jaren bij een single lesbische vrouwengroep en ze wil mij wel meenemen als ik dat leuk vind. Ik probeer al jaren zo’n club te vinden in de omgeving, maar dat was me tot op heden niet gelukt. Ze zegt dat er ook veel jongeren bij horen, dus dat spreekt me enorm aan. Natuurlijk is het er momenteel niet met de corona, maar dat komt wel weer. Ik vind het hartstikke leuk om meer contacten in die scène te krijgen hier in de omgeving. Ben nu nog blijer met die vlag!