Het ‘geheime’ project

24 juni 2019 0 Door Mireille

Vorige week maandag en vandaag had ik een afspraak voor het project dat ik nog niet via de blog bekend wilde maken.

De afspraak vorige week ging erg goed, die van vandaag was een grote teleurstelling. Ik had vandaag een gesprek met iemand om te kijken of ik bij die stichting een zij-instroomtraject kan beginnen. Ik ben namelijk aan het kijken of ik leerkracht voor de basisschool kan worden. De stichting van vandaag bleek echter niet het traject van de overheid te volgen, maar een eigen traject te hebben opgezet waarbij je de studiekosten vergoed krijgt, maar 2 jaar lang 2 dagen in de week moet werken als onderwijsassistent met bijbehorend salaris. Dat zou betekenen dat ik van 800 euro rond zou moeten komen. Nou dat is natuurlijk ondoenlijk en daarom heb ik gelijk aangegeven dat ik niet met ze in zee wil.

Het gesprek van vorige week ging wel goed en ik hoop dat daar wat beters uitkomt. Ik wil namelijk graag het programma van de overheid in, omdat ik dan al een baan krijg in het onderwijs via een school en de studiekosten ook niet hoef te betalen. De school die me dan aanneemt kan dan een dikke subsidie krijgen. Ik heb namelijk een baan nodig om rond te komen, maar kan naast mijn huidige 2 banen onmogelijk nog stage gaan lopen (ik werk al 6 dagen in de week en kan geen dag missen vanwege de financiën).

Ik heb geen haast met dit project, als het volgend jaar pas kan starten is dat ook helemaal prima, want ik vermaak me prima bij de post en op de taxi. Maar ik zie ook dat wat meer verdienen wel heel prettig zou zijn en ik wat meer geestelijke uitdaging in mijn werk ook wel zie zitten. Of ik ook echt deze weg ga is nog niet helemaal zeker. Voordat ik er echt aan begin wil ik een paar dagen meelopen om te kijken of ik het echt zie zitten. Dat is ook de reden dat ik het eerst nog niet wilde delen op de blog, omdat ik bang ben dat mensen me gaan beïnvloeden. Soms krijg ik nu al te horen dat mensen het zonde vinden dat ik niets met mijn verstandelijke vermogens en diploma’s doe. Ik wil mijn eigen keuze hierin maken en de weg gaan die voor mij goed is, maar ik denk dat ik dat nu wel kan.