Handhaving (1-0)

Zonet kreeg ik opnieuw telefoon van iemand van de gemeente. Dit keer niet van handhaving, maar van iemand die in ieder geval iets met milieu doet (de rest van wat hij zei ging me een beetje voorbij). Deze persoon was al bij de HEMA geweest en heeft met de filiaalmanager gesproken. Hij kreeg bijna hetzelfde verhaal te horen van haar als ik vorige week. Het is doorgezet naar de vervoerder, maar die doet er waarschijnlijk niets aan, pas als er meerdere klachten zijn kijken ze naar routes.

Hij heeft echter gezegd dat 1 klacht voor de gemeente al genoeg is en dat er daardoor een handhavingstraject kan worden opgestart. Als er niets gebeurt dan gaan ze meten en optreden. Mij vroeg hij het nog een paar weken aan te kijken en als het dan nog blijft een handhavingsverzoek in te dienen (i.p.v. een melding). Als ik dat doe dan gaan ze een keer om 4 uur de vrachtwagen opwachten en een geluidsmeting doen. Hij gokt dat dat rond de 70 of 80 dB zal uitkomen, terwijl maximaal 60 is toegestaan. Wanneer dit te hoog is, dan zullen andere maatregelen volgen.

Ik ben heel blij dat de bal nu niet meer bij mij ligt, maar bij de HEMA. Als zij nu stiller worden is het klaar en anders gaat de gemeente voor mij aan de slag. Heel fijn en eigenlijk heel snel ook, want na gisteren dacht ik dat het nog weken kon gaan duren voor ik weer een reactie zou krijgen. Ik voel me op dit moment gezien en serieus genomen en dat geeft me een heel fijn gevoel!

Geef een reactie