Fijn weekend…(hoezo?)

Vandaag is mij echt ontelbare keren een fijn weekend gewenst. Heel aardig natuurlijk, maar waarom doen we dat eigenlijk vooral voor/tijdens het weekend. Omdat we dan leuke dingen kunnen doen omdat we vrij zijn? Maar het weekend is maar kort, de week veel langer, die moet toch ook leuk zijn? En wat nou als je geen vrij hebt in het weekend en gewoon moet werken. Heet het dan nog weekend? Ik heb vandaag post gelopen en moet morgen bij de Mac aan de slag, dus geen vrij weekend. Maar toch is het weekend… Ik ben maandag ‘vrij’, gaan mensen mij dan een extra fijne dag wensen?

Even terug op dat de week toch ook leuk moet zijn… Gisteren liep ik na mijn werk bij de McDonald’s door de tuin naar huis. Ik genoot, van de avond, van de sterrenhemel, van een heerlijke werkavond, van het geluk dat ik voel, omdat ik niet 1, maar 2 banen heb waar ik met plezier heen ga en waar ik van geniet als ik bezig ben. Ik genoot van het feit dat ik zo gelukkig ben met mijn nieuwe huis, dat het zo thuis voelt. (dit blije hoofd zegt toch genoeg?)

Vandaag echter was het ook weer even balen. Ik schreef gister al dat de vloer niet perfect was. Vandaag gingen mijn vader en ik hem afmaken. We waren weer begonnen, maar ik kon me niet over de kieren tussen de planken heen zetten. Ergens in het begin is het waarschijnlijk een klein beetje scheef gegaan, maar gek als planken doen, het wordt als je verder gaat alleen maar erger. Dus ik heb het lastige besluit genomen opnieuw te stoppen, we gaan maandag de hele vloer eruit halen en opnieuw beginnen. Extra goed opletten en hopelijk ligt hij dan wel naar wens. Ik wilde niet steeds ontevreden zijn en over een tijdje alles opnieuw moeten doen, omdat ik me zou ergeren.

Nou, ik wens iedereen een hele fijne zondag. Ik ga lekker werken en ga hopelijk maandag genieten van een vloer die wel naar mijn zin is, een vaatwasser die aangesloten is en iets minder van het gynaecologische onderzoek in Groningen wat ik die dag ook nog heb! (En wie weet wat voor leuke dingen er nog meer gaan gebeuren…) Maar genieten blijf ik zeker.

Geef een reactie