Eerste dag skiën

3 maart 2019 0 Door Mireille

Vanmorgen uitgerust wakker geworden en lekker ontbeten met de familie. Daarna zijn we ski’s gaan huren, heb ik een skipas gehaald en ben ik naar de baby-piste gegaan, maar niet zoals drie jaar geleden overmoedig de baan af. Het ging vrij snel goed op de baby-piste. (Er komt nog een filmpje, maar de verbinding is nogal traag.(het filmpje is er))

Na een paar keer ben ik lekker bij mijn ouders op het terras gaan zitten. Na even uitgerust te hebben ben ik de ‘echte’ lift ingegaan. Ik had begrepen dat je halverwege uit kon stappen, zodat ik niet van de rode, maar van de blauwe piste af kon. Maar de mannen bij mij in de lift lieten me niet uitstappen, waardoor ik toch van de rode af moest (of terug moest met de lift). Ik ben van de rode afgegaan, maar dat was niet lekker. Hij was heel steil en ik ben dan ook drie keer gevallen. Toch heb ik het gered zonder botbreuken en was ik blij dat ik bij de blauwe piste aankwam. Die was inderdaad een stuk beter te doen voor mij en daarna ben ik neergeploft en hebben we samen geluncht.

’s Middags zou ik eerst niet meer gaan, maar toch begon het op een gegeven moment weer te kriebelen en heb ik de lift weer omhoog genomen. Ik heb boven de blauwe piste gepakt die uitkomt in een ander deel van het skigebied. Dit was een hele leuke trip van een kilometer, die voor mij te doen was. Ik werd nog even van mijn sokken geskied door een meisje, maar het viel gelukkig mee, alleen een ski kwijt, maar ik bleef staan. Beneden aangekomen heb ik de gratis bus genomen naar het huisje en nu ben ik jullie allemaal op de hoogte aan het brengen.

Ik heb genoten van vandaag en ga morgen weer lekker de blauwe piste nemen en dan maar steeds weer in de bus terug, of daar in dat stuk een andere blauwe piste uitzoeken.