Een jaar later…

19 juni 2020 0 Door Mireille

Een jaar geleden (op twee weken na) heb ik een verzoek ingediend bij de huurcommissie, omdat ik geen jaarafrekening kreeg van de verhuurder en die verplicht voor 1 juli van het volgende jaar binnen moet zijn.

Ondertussen is er al veel om te doen geweest en ben ik met de verhuurder tot een juiste afrekening gekomen. Toch liep de zaak bij de huurcommissie nog steeds. Vorige week kreeg ik daar eindelijk een rapport van en daaruit bleek dat ik volgens hen de administratiekosten niet hoefde te betalen, omdat de verhuurder te laat was met de afrekening. In de brief stond verder dat ik een aantal opties had, van het intrekken van mijn verzoek tot een hoorzitting. Qua kosten liep dit nogal uiteen. Het kon van 12,5 euro dat ik moest betalen tot 300 dat de verhuurder moest betalen uiteenlopen. Nu ben ik zeker niet van plan het mij geld te laten kosten, omdat ik niet fout zat. Maar ik ben een redelijk iemand en heb een tussenoplossing voorgesteld.

Ik heb gisteren contact gehad met de verhuurder en aangeboden het verzoek in te trekken, zodat ze geen 300 euro hoeven te betalen, maar dat ik dan wel van ze verwacht dat ik die 12,5 euro die het mij gaat kosten en de administratiekosten van 11,68 euro gecompenseerd krijg en dat is akkoord bevonden. Na een jaar strijden heb ik dus eindelijk waar ik recht op heb.

Ik heb de afrekening van dit jaar ook nog niet binnen, ben benieuwd of ze nog op tijd gaan zijn, of dat ik nu 2 weken geen strijd heb en dan weer in hetzelfde schuitje kom…