Een heel nieuw jaar

Het afgelopen half jaar is mijn leven enorm veranderd. Een nieuwe werkplek, waar ik het erg naar mijn zin heb. Ik ben veel meer erop uit aan het gaan, nieuwe groepen mensen opgezocht en nog steeds aan het zoeken. Ik merk dat ik steeds meer open durf te staan voor anderen en ontdek dat ik dat ook heel erg nodig heb en er erg van kan genieten. Helaas heb ik door dingen in mijn jeugd dit nooit goed geleerd en moet ik dat nu nog leren. Dat gaat met vallen en opstaan, maar ik merk dat ik er steeds beter in word. Ook heb ik een coach gevonden die me echt de goede kant op helpt. De reguliere hulpverlening hielp me helaas niet, maar dit is echt zo fijn. Ik merk gewoon wekelijks groeimomenten, ook als ik haar niet zie. Het kost me helaas een hoop geld, maar liever dat, dan vast blijven staan op het punt waar ik was.

Ik hoop echt dat qua Corona het ook een nieuw jaar gaat worden. December 2019 was de eerste bekende besmetting en eind februari 2020 de eerste bekende besmetting in Nederland. We zijn nu bijna 2 jaar verder en in Nederland zijn er 3,1 miljoen besmettingen geregistreerd. Nu zullen er vast meer zijn geweest, in het begin werd lang niet iedereen getest en nog steeds zal niet iedereen klachten ontwikkelen en zich laten testen. Ik ben nog steeds geen onderdeel van die cijfers en ga er alles aan doen om dat zo te houden. Mijn zelftest was net ook weer negatief. Mijn streven, de laatst overgebleven onbesmette zijn en dat volhouden tot aan mijn dood of tot er geen isolatieverplichting meer bestaat. Ik mag het nieuwe jaar beginnen met het halen van de booster. Gelijk op 1 januari ben ik aan de beurt. Al moet ik 5x per jaar een booster halen, I don’t care. Als het leven maar weer open mag, als ik maar weer kan afspreken met mensen in Bar Buka, als ik maar weer leuke dingen kan gaan doen. Zonder na te denken op pad gaan en dan ergens een terrasje pakken of uit eten gaan. Niet bang hoeven zijn dat een vriendin niet komt, omdat ze ineens in quarantaine moet. Niet bang meer zijn zelf in quarantaine of isolatie te moeten. Geen 1,5 meter afstand meer houden, maar iedereen die ik wil (en die dat ook wil) plat knuffelen.

Ik hoop echt dat er dit jaar iets gaat veranderen hierin, want net als heel veel anderen heb ik het hier zwaar mee. Vooral omdat ik net aan het ontdekken ben hoe fijn het leven buiten mijn huis kan zijn en ik dat nu zo weinig kan ervaren.

En 2022 heeft hopelijk nog meer fijne dingen voor me in petto. Het plan is om halverwege komend jaar klaar te zijn met mijn studie. En hopelijk ‘krijg’ ik begin van het jaar een nieuwe badkamer. Naar beide kijk ik heel erg uit. Ik ga er alles aan doen om er een fantastisch jaar van te maken.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn 2022!

Geef een reactie