Écht gemeente SWF

Het verhaal begint op 5 april 2018. Die dag woonde ik een paar dagen in mijn huidige woning en schreef ik voor het eerst over de herrie die de vrachtwagen van de HEMA ’s nachts maakt om 4.30 uur. Toen schreef ik nog dat ik er maar aan moest wennen. Dat heb ik geprobeerd, tot het te erg werd, ik teveel gebroken en korte nachten had (want vaak kan ik daarna niet meer in slaap komen) en zelfs aan de achterzijde van mijn woning wakker werd. Ik schreef die dag dit:

Op 28 augustus 2019, ruim een jaar later dus (zeg niet dat ik het niet écht geprobeerd heb), heb ik naar de gemeente gebeld (https://mireille.frl/als-bedrijven-niet-meewerken/). Nadat ik eerder die maand al langs de HEMA ben gegaan om erover te praten, maar wat helaas niets hielp. Ik heb een melding gemaakt bij de gemeente, wat al heel wat hilarische en frustrerende momenten opleverde: https://mireille.frl/handhaving/. Maar daarna volgde een bericht wat me vertrouwen gaf: https://mireille.frl/handhaving-1-0/.

Na een paar weken was het geluid echter niet verminderd en heb ik, zoals de gemeente me zei te doen, een handhavingsverzoek ingediend. Daar kwam deze reactie op:

 

 

Geachte heer, mevrouw,

Op maandag 14 oktober 2019 heeft u een verzoek tot handhaving ingediend. Uw verzoek is bij ons bekend onder registratienummer XXXX en is in behandeling bij team Toezicht en Handhaving Omgeving. 

Voordat wij uw verzoek in behandeling kunnen nemen zullen wij kijken of het voldoet aan de wettelijke eisen. Daarbij zullen wij onder andere bekijken of u belanghebbende bent bij het handhavingsbesluit waar u om verzoekt. Als uw verzoek niet voldoet aan de wettelijke eisen dan ontvangt u hierover een brief.

Voldoet uw verzoek wel aan de wettelijke eisen dan moeten wij binnen een termijn van 8 weken een besluit nemen. Als het niet mogelijk is om binnen die termijn een besluit te nemen, dan kunnen wij de termijn nog verlengen en ontvang u hierover een brief.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met het juridisch cluster van team Toezicht en Handhaving Omgeving. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0515. Een e-mail sturen kan ook. Dat doet u naar HH.omgevingsrecht@sudwestfryslan.nl. Er zal in beide gevallen gevraagd worden naar het bovengenoemde registratienummer.

Met vriendelijke groet,

Nou, afwachten dus weer, maar nu moet er wat gebeuren, was mijn gedachte. Tot de 8 weken voorbij waren en ik nog niets gehoord had. Dus ik bellen. Het was ze nog niet gelukt, volgens de dame hadden ze wel al een meting gedaan, maar was die niet bruikbaar door harde wind en regen. Ze zou me een brief sturen dat ze uitstel nodig hadden. Daar was ik het natuurlijk niet mee eens, in de brief stond 8 weken en anders zouden ze het laten weten, dus hebben ze zich niet aan de afspraak die ze zelf gemaakt hadden gehouden. Toch kon ik niets en kreeg ik dit:Maar…ik had geen tijd en zin om deze brief goed te lezen, tot vandaag. Vanmorgen werd ik weer wakker door de HEMA-vrachtwagen en de irritatie van te weinig slaap zorgde ervoor dat ik ervan overtuigd raakte iets te doen… Dus ging ik de genoemde artikelen lezen en ontdekte ik dat er mogelijk een dwangsom opgelegd kan worden. Ik kan nu niets meer, omdat het weekend is, maar maandag ga ik gelijk contact zoeken met mijn rechtsbijstandverzekering. Want uitstel van 15!!! weken is gewoon te idioot voor woorden.

Dus hopelijk krijgt dit een staartje dat gunstig is voor mij…

Geef een reactie