De puf eruit

16 februari 2019 0 Door Mireille

Ik zit er even helemaal doorheen. Toen ik mijn blog van gisteren scheef voelde ik me zo lekker. Dat veranderde op slag toen ik op mijn werk bij de Mc kwam.

Zolang ik er al werk staat er nooit iemand ingepland in het restaurant zelf, behalve de hostessen en de 15-jarigen in het weekend. We helpen er uiteraard mee als het nodig is, maar het is geen vaste plek om neergezet te worden. (Ik hoor dat het in andere Mc’s anders is, maar dit is zoals ik het ken.) Het werk daar is schoonmaken, eten brengen, schoonmaken en nog meer schoonmaken. Gisteren stond ik er samen met een collega op ingepland, naast de hostess. En wat voelde dat kut. Alsof ik daar gedumpt werd. Gelukkig snapten de meeste van mijn collega’s mijn gevoel, op één na die nog even olie op het vuur gooide door te zeggen dat ik me aanstelde. Ik heb diegene verder maar gemeden, had geen zin om uit te barsten, maar het gevoel was sterk.

’s Avonds werd het iets beter, mocht ik wat meer dingen doen, maar het was erg rustig voor een vrijdagavond en dus was het een lange saaie avond. Ik zinspeelde wat op snipperuren en naar huis gaan en dat werd ineens opgepakt door de manager en zo ging ik drie uren eerder naar huis.

Ik vind mijn laatste week nu al heel stom. Dinsdag was er slecht gemanaged door niet in te spelen op de open dag van het Bogerman (middelbare school) en het veel te druk te hebben met veel te weinig personeel. Gisteren dus het gedumpt voelen, ben benieuwd hoe morgen zal gaan. Zondag mijn laatste dag. Ergens hoop ik dat het nog leuk zal zijn, zodat ik niet met dit gevoel weg ga en er positief op kan terugkijken.

Gelukkig zijn de collega’s verder wel lief. Heb ik met een aantal afgesproken contact te houden en heb ik gisteren een kaartje gekregen van 2 collega’s wat ik heel lief vind. Die gaat nog lang pronken in mijn kamer.

Mijn gevoel wordt versterkt door de slechte nachten die ik de afgelopen tijd heb gehad. Dan is de energie op om tegenslagen goed op te vangen. Dus ga ik de rest van de dag rustig aan doen en vroeg op bed. Dan kan ik eventuele tegenslagen zondag hopelijk goed opvangen en maandag lekker beginnen aan mijn nieuwe baan.