De geest hebben

13 oktober 2020 0 Door Mireille

Nou verbaas ik me de laatste tijd sowieso al over mijn motivatie. Ik kan me niet herinneren ooit zo gemotiveerd te zijn geweest voor werk en studie. Dat maakt mij wel duidelijk dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Vandaag was het echter de overtreffende trap.

Vanmorgen had ik een afspraak, waardoor ik niet aan de slag kon met mijn studie. En ‘s morgens ben ik meestal het meest productief. Maar op een wonderbaarlijke manier was ik dat vanmiddag ook. Ik heb een lessenserie van zeven lessen ontworpen en uitgeschreven. Een heel karwei, maar ik kan niet wachten het uit te proberen. Zo lekker om iets zelf te maken in plaats van uit methodes te werken.

Daarna liep mijn hoofd zo over dat ik bedacht beter iets fysieks te gaan doen. Ik ben op de fiets gestapt en heb een groot blok gefietst. Ik merk dat ik sinds het stoppen bij de post veel te weinig beweeg (ik voel me oud en stijf), maar zomaar gaan lopen of fietsen vind ik gewoonlijk niet leuk, ik moet een concreet doel hebben, ergens naartoe gaan. Maar vandaag lukte het wel en het was ook nog een behoorlijk rondje.

En ik genoot er ook nog eens van. Er stond een stevig briesje, maar de zon scheen lekker en de temperatuur was precies goed. En zo’n lekker gevoel om ‘de Nije Kromme’ op te fietsen zonder af te hoeven stappen!