Dag van de operatie

3 december 2020 0 Door Mireille

Gisteren werd de operatie van pa uitgesteld, ontstekingswaarden. Maar vanmorgen werd hij ineens geopereerd, omdat hij pijn op de borst kreeg, dus met enige spoed toch geopereerd. Alles is goed gegaan en ik mocht er vanmiddag zelfs samen met mamma heen. En dat was eigenlijk heel grappig. Toen hij wakker werd herkende hij me en begonnen zijn ogen te twinkelen en hij zwaaide (hij kon niets zeggen door beademingsbuis). Ik ben er een uurtje geweest en hij kreeg steeds meer praatjes.

Nu heb ik even lekker gegeten. Het was een pittige dag. Eerst mamma hier voor afleiding en samen wat huishoudelijke dingen gedaan. Toen had ik een online gesprek, dat ging goed. Daarna zou ik naar mamma toe, maar ging het brandalarm bij de buurvrouw en heb ik dat eerst uitgezet en afgemeld.

Toen ik bij mamma was werd net gebeld dat de operatie goed geslaagd was en dat we met een uur mochten bellen naar de IC. Daarna heb ik wat plexiglas gezaagd (voorbereiding voor activiteit op school), dat was heel fijn, voelde me even heel dicht bij pa in zijn garage met zijn hobby.

Daarna gebeld met de IC en dat was positief. Ze waren heel welwillend en ik mocht mamma best ondersteunen. Dus nog een uurtje wachten (zolang zouden ze hem zeker nog in slaap houden) en toen erheen.

Ik ben blij dat ik mijn vaders karakter zag zelfs na zo’n zware operatie en narcose. Dat lucht op, maar nu komt het zwaarste voor hem, herstellen. Maar ik heb goede hoop!

Morgen eerst genieten van mijn eerste sinterklaasviering als juf. Wordt vast een feest!

Oh en de katten genoten vandaag ook nog van de glazenwasser!