Als de emoties het overnemen…

23 juni 2020 0 Door Mireille

Zoals jullie allemaal ondertussen weten komt de dag van het assessment heel dichtbij. En dat merk ik aan alles.

Dit weekend had ik leeg gelaten om even bij te tanken. Dat liep helaas anders, want doordat ik geen afleiding had namen mijn emoties mijn gezonde verstand over. Ik kon alleen nog maar denken dat het mis zou gaan, ik was bang en enorm verdrietig.

Nu ben ik twee dagen verder, had ik de afleiding van werk en stage en voel ik me gelukkig weer goed. Met natuurlijk een basisspanning, omdat het nu eenmaal spannend is.

Ik krijg veel steun en heb al heel wat peptalks gehad. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Ook de kinderen waren heel lief vandaag. Ze stelden voor dat ze donderdag extra lief zouden zijn. Ook de ‘collega’s’ op school wensten me alvast succes voor als ze me niet meer zouden zien. Heel fijn allemaal.

Heel veel mensen hebben vertrouwen in mij en dat het goed komt. Hoe lastig ik dat soms ook vind, het is natuurlijk ook heel fijn. Ik heb ook vertrouwen in mijzelf. Ik weet dat ik dit heel graag wil, ik merk dat het me kracht en plezier geeft. Ik geniet van de kinderen, ook al is lesgeven soms ook zwaar. Ik denk echt dat ik goed kan leren lesgeven en dat mijn hart bij de kinderen ligt. Dat is de juiste basis. Ik hoop echt dat ik dat donderdag over kan brengen aan de beoordelaars. Daar ga ik mijn uiterste best voor doen. En dan is het afwachten of zij dat ook in mij zien.

Morgen eerst de rekentoets tussen de taxiritten in. Daar zie ik totaal niet tegenop, maar het moet natuurlijk wel even gebeuren. Ik zie meer op tegen al het nieuwe dan het rekenen, dat vind ik gewoon leuk. Dus nog 1 volle dag en dan is het zover. Vandaag op stage de laatste voorbereidingen gedaan, dus ik ga ervoor!