Als bedrijven niet meewerken…

28 augustus 2019 0 Door Mireille

Normaal gesproken ben ik iemand van samen oplossen als er problemen zijn. Met een goed gesprek kom ik een heel eind. De laatste tijd gaat dat echter niet op, bedrijven reageren niet, laten me in de steek of zeggen er niets aan te kunnen doen. En ik ben er klaar mee, dus pak ik ze aan. Op dit moment ben ik al in 3 van dit soort zaken verwikkeld.

1: Het begon met de verhuurder van mijn woning. Die stuurt maar geen jaarafrekening en daarom heb ik de huurcommissie op ze afgestuurd. (Helaas is de huurcommissie overbelast en heb ik ook van hen nog geen reactie.)

2: Nummer 2 begon van de week toen ik ineens overuren uitbetaald kreeg van PostNL, terwijl de afspraak is dat die niet worden uitbetaald, maar naar mijn verlofkaart worden geschreven. Er viel volgens hen niets aan te doen, ze waren fout, maar het lag aan een storing. Daar ging ik niet mee akkoord en ik heb de bond ingeschakeld. Die 3 letters hebben wonderen gedaan (CNV), want voor ze iets konden doen is mijn leidinggevende toch een oplossing gaan zoeken. Hopelijk is het snel klaar.

3: Al sinds ik hier woon word ik regelmatig wakker gemaakt door de vrachtwagen die de HEMA komt bevoorraden. Deze komt standaard om 4.30 uur heel veel herrie maken. Gelukkig word ik er niet elke nacht wakker van, maar ik ben het zat. Dus ben ik het gesprek aangegaan, maar krijg ik geen bevredigende oplossing. Aangezien ik denk dat er geluidsnormen worden overschreden heb ik vanmiddag maar eens met de gemeente gebeld voor informatie. Daar konden ze me geen geluidsniveaus geven, maar wel wilde ze een melding opstellen, zodat iemand met mij contact op zou nemen hierover. Nou dit lijkt me een prima begin, dus weer even afwachten.

Vervelend dat het allemaal zo moet, maar als mensen niet samen naar een oplossing willen zoeken, dan dwing ik ze daar wel op 1 of andere manier toe. Ik laat niet met me sollen!