2 studies tegelijk teveel?

3 mei 2021 0 Door Mireille

Ik ben vandaag in Groningen. Het is meivakantie en ik heb me aangemeld voor een geneesmiddelenstudie. Morgenochtend hoor ik definitief of ik helemaal mee mag doen, maar ik heb nu al allemaal onderzoeken gehad om ervoor te zorgen dat ik helemaal gezond ben.

Tweeëneenhalf jaar geleden heb ik dit voor het eerst gedaan en vandaag werd ik daarvan herkend. Eén van de verpleegkundigen zei dat het lang geleden was dat ik mee had gedaan en of ik van de ‘eitjes’ was. Echt zo grappig! Het vorige onderzoek was één groot kippenhok met allemaal jonge vrouwen die hun eieren moesten laten meten om uiteindelijk een middel toegediend te krijgen om de eisprong te bevorderen. Dat ze dat nog wist!

Het onderzoek waar ik nu aan meedoe is naar een middel tegen allergische reacties. Wanneer ik morgen helemaal goedgekeurd ben dan krijg ik 2 hartmonitorkastjes, moet ik de hele ochtend, en gedurende de rest van de dag ook om het uur, op bed liggen om te kijken wat het middel met mij doet. En in theorie kan het ook nog een placebo zijn.

Gewoon een spannend avontuur, waarbij ik een bijdrage lever aan de wetenschap, tijd heb om met mijn studie bezig te gaan, want ik mag niet naar buiten (dus shoppen, wandelen en kanoën zijn geen excuus) en nog geld verdien ook. En daarnaast heb ik leuke gesprekken met personeel en andere vrijwilligers én vrienden die me via de app vermaken.

De canule zit er al in, morgen hopelijk de rest dan is deze dag niet voor niets geweest.